HİZMETLER

Anasayfa HİZMETLER
Dış Cephe Mantolama

Dış Cephe Mantolama nedir?

Mantolama farklı sıcaklıktaki iki ortam arasındaki ısı transferini engellemek amacıyla yapılan işlemlere denir. Yaz aylarında içerinin serin, kış aylarında ise sıcak tutan bir izolasyon uygulamasıdır. Mantolama günümüzde en yaygın ısı yalıtım/izolasyon çeşididir. Mantolama firması, ve mantolama uygulaması düzgün seçilen yapılarda ısınma ve soğutmada kullanılan enerji %50 ‘ye varan enerji  tasarruf sağlanmaktadır. Dış cephe mantolama ve iç cephe mantolama bir nevi su, ses, nem ve yangın yalıtım görevini de sağlamaktadır. Mantolama çeşidi ve mantolama uygulamasını yapan firma doğru seçildiği takdirde yapıların ömrünü uzatan bir inşaat uygulamasıdır. Binalarda ısı yalıtım sağlamak amacıyla dış cephe mantolama gerekli bir hal almıştır.

Dış cephe mantolama nasıl yapılır?

1- Dış cephe mantolama yapı hazırlığı nasıl yapılır?

Yüzeyde deforme olmuş alanlar; toz, girinti ve çıkıntı  gibi yapışmayı engel durumlar  varsa bunlar temizlenir. Dış cephe ısı yalıtım uygulamasına başlamadan önce uygulama yapılacak yüzeyin mekanik sağlamlığı ve uygulamaya uygunluğu kontrol edilir ve uygulama işlemi başlatılır. Yapılan mantolama uygulaması daha sağlıklı ve uzun vadeli olması için yüzey basınçlı su ile temizlenir.

2- Subasman Profilinin montajı nasıl yapılır ?

Dış cephe yalıtım sistemini darbe, zemin rutubeti, vb. etkilere karşı korumak ve sisteme terazisinde bir başlangıç vermek amacıyla, yerden minimum 30 cm yukarıda, bina çevresini saracak şekilde subasman profilleri montajı yapılmalıdır. Su basman profili için gerekli ölçümler yapılır, terazi yardımıyla su basman profili düzgün bir şekilde duvara montajı yapılır. Profillerin ölçüsü, sistem yapısına ve binanın ihtiyaç duyacağı ısı yalıtım performansına göre belirlenmiş yalıtım levhalarının kalınlığına göre belirlenir.

3- Dış cephe mantolama  levha yapıştırması uygulaması:

Uygulama esnasında yüzey düzgünlüğü sürekli kontrol edilmelidir. Yalıtım levhalarını yapıştırmak için çerçeve sistemi veya tarak sistemi kullanılır. Düzgün zeminlerde tarak sistemi diye tabir edilen levhanın bir yüzeyine komple yapıştırma harcı sürülerek duvara yapıştırılır. Çerçeve sistemi ise levhanın dört kenarına yapıştırma harcı uygulanır orta kısımlarda iki noktasal şekilde harç sürülür, levha duvara montajı yapılır.

4- Dış cephe mantolama dübel uygulaması:

Dübelleme işlemi, ısı yalıtım levhalarının, izolasyon malzemelerinin yapıştırılmasından 24 saat sonra başlamalıdır. Dübel işlemine geçmeden önce mantolama levhaların yüzeyine uygulanan yapıştırma harcının kurumuş olmasına dikkat edilmelidir. Dübelin  asıl amacı yapı malzemesinin sabitlemek ve yapıştırma harcına ekstra bir güç katmaktır. Levha başına kullanılacak dübel sayısı; köşelere birer adet ve levha merkezine bir adet olmak üzere toplam 5 adettir. Yapı üzerinde bulunan kenar ve köşe kısımlarda ve açıklıklarda dübel sayısı sıklaştırılmalıdır.

5- Dış cephe mantolama köşe profil uygulaması

Yapıların ve yapı malzemelerin kullandığı bir uygulamada merkez ve köşelerin düzgün bir şekilde çıkmasına yardımcı olur. Bina cephesi kenar ve köşeleri ve kapı, pencere bölümlerinin kenar ve köşe bölümleri cephede en fazla mekanik zorlanma ve sonucunda kaplamalarda çatlama riski ile karşı karşıya bulunan bölümlerdir. Fileli köşe profili dış cephelerde kullanmak daha sağlıklıdır.

6- Dış cephe mantolama donatı filesi ve sıva uygulaması

İlk kat sıva tabakası, ısı yalıtım levhalarının yapıştırma işleminden en az 24 saat sonra çelik mala kullanarak, tüm yüzeyleri kaplayacak şekilde uygulanır ve harcın kuruması beklenmeden mala yardımıyla donatı filesi, yukarıdan aşağı doğru harç içerisine eşit şekilde yerleştirilir. Yalıtım levhaların yüzeyine ısı yalıtım sıvası birinci katman oluşturulacak şekilde uygulanır. 160 gr.  alkali dayanımlı ısı yalıtım donatı filesi yüzeye yerleştirilir. Donatı filesi ek yerlerin en az 10 cm birbirinin üzerine geçmelidir. 2. kat yalıtım sıvası akabinde uygulanır.

7- Dış cephe mantolama dekoratif sıva uygulaması

Dış cephelerde çimento esaslı, polimer katkılı su itici özelliğine sahip, son kat dekoratif kaplama malzemesidir. Dekoratif Sıva, mantolama sıvası gibi çimento esaslı bir malzemedir. Sıva imalatından sonra cephenin daha dekoratif gözükmesi için uygulanır ve aynı zamanda sıvadaki hataları kapatır. +5 derecenin altında +35 derecenin üzerinde uygulanmamalıdır.

8- Dış cephe mantolama boya uygulaması

Tüm dış cephe mantolama uygulamaların sonunda istemiş olduğunuz renklerde örtücülüğü yüksek olan boyalar tercih edilerek 2 kat boya işlemi gerçekleştirilir. Gerek duyulursa 3. kat boya uygulaması da yapılır. Bunun yapılması gerek ısı yalıtımı gerek güneş ışınlarından olumlu yönde faydalanılmasını sağlar. Avcı Grup mantolama ve izolasyon firmaları; en uygun mantolama uygulamasını uygun dış cephe mantolama fiyatları ile yapılarınıza uygular.